Skip to content
Sada ste ovdje: KELT » Novosti » Prodaja stanova u Banja Luci opada?

Prodaja stanova u Banja Luci opada?

Iz našeg ugla: da li je zaista opala prodaja stanova u Banja Luci?

15/03/2024

Odmah na početku ovog članka odgovaramo na temu iz našeg ličnog iskustva – prodaja stanova se nije smanjila. 

O tome govori činjenica da su u našim objektima gotovo svi stanovi rasprodati, čak i u onima čiju gradnju tek započinjemo.

Vigo Residence 3D prikaz objekta
Vigo Residence - Kelt d.o.o.

Međutim, nismo ovu temu posmatrali samo iz naše perspektive. Sproveli smo mini anketu među našim prijateljima i poslovnim partnerima koji se bave posredovanjem pri kupoprodaji nekretnina i većina je odgovorila da se osjeća blagi pad potražnje.

Da li to znači niže cijene?

Prosječna cijena stana po kvadratnom metru u Banja Luci trenutno je oko 3.390 KM.

Dublin residence
Dublin Residence - Kelt d.o.o.

S obzirom da su ulazne cijene postojećih stanova bile više nego što je planirano, teško da se može očekivati značajan pad cijena.

Cijene građevinskog materijala su se stabilizovale, ali cijene radne snage konstantno rastu, tako da i ovaj podatak dovodi do zaključka da će cijene stanova ostati na sadašnjem nivou.

Naša prednost je u tome što smo istovremeno investitor i izvođač naših objekata i to nam daje mogućnost konkurentnih cijena.

Kada je u pitanju prodaja stanova u Banja Luci, mi smo sigurni u kvalitet naših objekata i vjerujemo da će potražnja i dalje biti prisutna, jer se i kupci trude da pronađu kvalitetan i udoban dom po pristupačnoj cijeni.

Kada je u pitanju kupovina nekretnina, lokacija igra ključnu ulogu.

Objekti na kojima trenutno izvodimo radove (Dublin Residence, Porto Residence, S2IT), nalaze se u perspektivnim dijelovima grada u blizini svih bitnih sadržaja za funkcionisanje jedne porodice.

Ovakve mikrolokacije postaju sve popularnije jer nude udoban i praktičan način života.

Stoga, iako su cijene stanova ostale stabilne, privlačna lokacija i kvalitetna gradnja naših objekata i dalje privlače kupce.

Podijeli sa drugima: